duminică, 12 octombrie 2008

Viata-Dar sau blestem?



Viata,dar sau blestem?Asta e intrebare care cu siguranta ne macina,de la inceputurile umanitatii,de cand ne stim pe pamant.
Multi considera viata ca pe un dar al lui Dumnezeu,ce trebuie tratata ca atare,cu multa responsabilitate,ca pe o pregatire a unei vieti vesnice,ce va urma mortii pamantesti.
Pe de alta parte,viata este tratata de unii ca pe un blestem.Asta se poate datora datorita mai multor conjucturi,care impreuna incropeaza destinului omului pe aceasta lume.Aceste conjuncturi se pot datora fie starii sociale,fie datorita simplului fapt ca,cineva drag nu mai este in viata sau in cel mai rau caz datorita faptului faptului ca esti depresiv si gandesti ca atare ( a nu se considera ca vorbim de generatia Emo).
Dupa parerea mea(PaulBert),viata este o mixtiune intre dar si blestem,darul reprezintand binele iar blestemul raul si alte astfel de exemple.E foarte greu de zis daca in viata asta pe care o are omul isi va indeplini toate dorintele,dar cu siguranta va avea ocazia,sa-si rezolve doleantele in lumea eterna,acolo unde nu vor mai fi obstacolele vietii de pe Terra.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sunt de acord ca viata nu este nici un dar, nici un blestem. Desigur, daca am asculta vocea Bisericii, ar trebui sa raspundem fara ezitare ca viata este cel mai mare dar pe care ni l-a oferit Dumnezeu. Eu consider ca viata este o serie de probe,indicii,mistere,raspunsuri... care conduc la CEVA ... viata este o sansa ... o sansa pentru a sparge bariera dintre vizibil si invizibil .... o sansa la ALTCEVA ...